21 Aralık 2015 Pazartesi

Pembe Gezegen

"Ama ama ama... Buna izin veremeyiz, bu galaksimiz için çok büyük bir utanç kaynağı; küçük pembe bir gezegen, üstelik çok da ateşli. Onu, rengini hemen değiştirmesi için sertçe uyaralım, eğer degiştirmezse bunu zorla yaparız. Gerekirse daha ileri gideriz, bu utancı ortadan kaldırmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız." Galaksiyi yöneten devasa Karadelik böyle buyurdu sistemleri yönetmesi için gezegenlerin seçtiği yıldızlara. Yıldızlar hemen ikna oldular Pembe Gezegen'in renginin ahlaksızlığına. Ahlak Meteroidlerini Pembe Gezegen'in kendisine bir çeki düzen vermesi için uyarmakla görevlendirdiler.

İpi kopuk Ahlak Meteroidleri fazlasıyla sert uyardı Pembe Gezegen'i: "Seni gidi düzen düşmanı, seni gidi ahlaksız, seni gidi..." Gözünü korkutmak için bir kaç kez çarptılar Pembe Gezegen'e. "Hemen rengini değiştir siyah ol, siyah yüce Karadelik'imizin en sevdiği renktir; ya da kırmızı yap yıldızlar kırmızıya bayılır; ya da mavi, maviyi herkes kabul eder." Ahlak Meteroidleri gittikten sonra Pembe Gezegen korkuyla bir o yörüngeye bir bu yörüngeye salındı durdu, salınırken zaman zaman üzüntüden, zaman zaman çaresizliğinden ağladı. Sonunda bu galaksiden kaçmaya karar verdi.

Önce çevresinde döndüğü yıldız sisteminden kaçtı, diğer sistemlere sığınmaya çalıştı. Hiç bir sistem kabul etmedi onu; rengini değiştirmesi için konuşup durdular, galaksiden çıkma yollarını arıyordu ama kimse yardım etmiyordu. Üstelik yıldız sisteminden kaçtığı duyulunca peşine Ahlak Meteroidleri de takılmıştı. "O ahlak düşmanı küçük gezegeni paramparça edin aslanlarım!" diye kükremişti Karadelik yıldızlara. "Utanç kaynağımızı yok edin!" Yıldızlar Ahlak Meteroidlerinin hevesle bekledikleri Pembe Gezegen'in ölüm fermanını imzalamışlardı, Meteroidler hırsla gezegenin peşine düştüler.

Kaçmaktan bitap düşmüş Pembe Gezegen galaksinin sınırındaki yıldız sistemlerinden birine dinlenmek için sığındı. Orada çok iyi karşıladılar Pembe Gezegen'i; biraz uyuması için boş bir yörünge verdiler. İlk defa bu kadar iyi gezegenlerin barındığı bir yıldız sisteminde bulunmaktan mutlu olan Pembe Gezegen, aylardır hasret kaldığı rahat bir yörüngeyi bulunca hemen uykuya daldı. Ancak iki yüzlü alçak gezegenler Pembe Gezegen uyur uyumaz Ahlak Meteroidlerini çağırdı. Ahlak Meteroidleri Pembe Gezegen'i uyuduğu yörüngesinden alıp yıldız sisteminin tam ortasına, herkes görebilsin diye sistemi yöneten yıldızın yanına getirdiler. Onun pembe atmosferini yırtarak soydular, pembe toprağına defalarca ACIMASIZCA çarptılar. Ağladı, haykırdı, yalvardı Pembe Gezegen, pembe olmak neden kötüydü anlayamıyordu. Vahşeti izleyen diğer gezegenler Meteroidlerin her darbesinde alkış tutuyorlardı. Ahlak Meteroidlerinin şefi bir ıslıkla susturdu alkış tutan gezegenleri. Hızla etrafında dönmeye başladı Pembe Gezegen'in, yeterince hızlanınca tüm kütlesiyle Pembe Gezegen'in can kalbine çarptı, Pembe Gezegen büyük bir acıyla patladı, hızla saçılan on milyarlarca taş parçasına ayrıldı, sonsuz uzay boşluğundaki tüm galaksilere, o galaksilerdeki tüm gezegenlere pembe bir parçasını düşürdü...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder